søndag 3. april 2011

To fedre på tur

Ask ble født to timer og fjorten minutter før Selma, på samme fødeavdeling. Jeg møtte pappaen til Ask på gangen da jeg hentet gul saft til min fødende kvinne, han var nok også ute på et viktig oppdrag. "Går det greit?", var alt som ble sagt i forbifarten før saften ble båret inn, pent dandert med sugerør og isbiter. 

På barselavdelingen på Ullevål ble tv-stua et samlingspunkt, et sted med kaffe og sitteplasser var trekkplaster nok. Her vanket fedrene med sine nyfødte mens mødrene prøvde å sove litt eller pleie ymse plager, alle med en historie som de gjerne delte med andre nybakte fedre. Vi var alle i samme båt. Pappaen til Ask kunne fortelle en fødselshistorie lik vår historie, og var tydelig en like stolt far som undertegnede.

Selma har blitt én måned gammel, og de skarpeste av leserne vet at dette også gjelder Ask. I går møttes de to igjen for første gang etter barselavdelingen, og det var en fin gråværslørdag for trilletur.

Litt niste til turen.

Det er første gang jeg drar på tur med Selma uten mor, men jeg har en avslappet holdning til prosjektet. Det samme har pappaen til Ask. Han er visst ofte ute med både hund og barn, og kan melde at bæresjal fungerer til slike turer.

Turen går fra Olaf Ryes plass til Den lille kokosbollefabrikken på Sagene, en kafé som kan skryte av stellebord og god plass til vogn. Ungene oppfører seg eksemplarisk og begge får melk varmet opp i en kopp varmt vann, et triks fra boken "Verdens beste pappa". Selma overbeviser nok en gang i kategorien "Ting jeg gjør uten problemer, tvilte du?", hun tømmer flaska mens hun stirrer på sin fornøyde far.

Ask og pappaen på "Den lille kokosbollefabrikken".

I tre timer fortelles historier fra to pappaliv, det sammenlignes og læres, baguetter fortæres og barn bæres.


Trilleturens tyngste bakke ved Akerselva.

På kafé Noas ark på Grunerløkka sitter mor og venter, og bleieskiftet på stedets herretoalett er eneste nedtur denne dagen. Mor har hatt full tillit til at Selma og pappen skal klare turen uten henne, men glad blir hun for å få holde rusketrollet igjen.

Pappatur var stas, og Ask virker som en fin fyr. Kan hende han og Selma får være mer sammen en annen gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...