onsdag 4. mai 2011

"Takk for naboskapet"

Den eldre herren så sin kone kose seg med to blingser med brunost og en kopp kaffe, han selv nøyde seg med en kaffekopp. De så ut til å være stamgjester på kaféen på Tøyensenteret, en kafé med utsikt til NAV. Stedet hadde interiør fra 60-årene. Ikke bevisst retro, møblene og lokalet har nok sett slik ut siden kaféen startet opp.


På nabobordet satt et nybakt foreldrepar og ventet på å få levert permisjonspapirer til rette vedkommende i NAV-systemet. De hadde tid til en kaffekopp siden det var mange foran dem i køen. Den lille barnet het Selma, og far og mor var oppslukte i barnet og i nye ting hun kunne gjøre. Selma var to måneder og bevisst sine omgivelser, hun tok til seg verden ufiltrert. 

Det eldre paret reiste seg for å gå samtidig som de nybakte foreldrene. En gammel og kald hånd klappet Selmas far på armen da han skulle gå. "Takk for naboskapet!", sa den eldre herren. "Det er så fint å se foreldre med sine førstefødte". Selmas far lurte på hvordan han visste at hun var den førstefødte, hvorpå herren forklarte at "slikt kunne han se".

Øyeblikket blir stående som et monument over livsløpet, og i den siste fasen av livet takker man for å få bevitne starten på et nytt.

Selv er jeg takknemlig for å kunne nyte farskapet i vår tid. Å ha permisjoner og nok fritid for fedre til å kunne delta aktivt i sitt barns oppvekst, et gode den eldre herren ikke hadde.
Generasjonene som har bidratt til at dette har blitt min hverdag fortjener en takk, ikke bare en takk for naboskapet. Hva er vel tre timer i kø på NAV mot all den tid jeg får med Selma. 

7 kommentarer:

 1. Vakkert skrevet, Steffen! :)

  SvarSlett
 2. God morgen, Steffen. Jeg ble glad av å lese dette blogginnlegget idag.

  :)

  SvarSlett
 3. Fantastisk skrevet, og så sanne ord <3

  SvarSlett
 4. Bra innsikt å ta med seg :)

  SvarSlett
 5. Må stemme i med de andre her, veldig fin liten historie som sier mye;)

  Den bakern er noe for seg sjæl.. Praktfullt interiør og det er ikke alltid du får det du bestiller. Americano med kaneldryss kan jo være godt, eller dobbel latte når du egentlig ba om enkel americano? Men det er ikke så nøye.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...