fredag 27. mai 2011

Humanistisk navnefest

Programmet "Unge mødre" surret i bakgrunnen, et program som kan få denne gamle pappaen til å rødme iblant. Mødrene er dog noen sitatmaskiner, og en mors resonement fra gårsdagen er verd en liten oppklaring.

Ung mor - Jeg vil at mitt barn skal døpes og være medlem av statskirka. (Kort tenkepause!) -For jeg er jo ikke muslim, liksom!?

Jeg kan meddele at det finnes flere alternative livssyn enn overnevnte, og som ikke-religiøse falt valget vårt på humanistisk navnefest som et alternativ til dåp.

Blidet er lånt fra human.no

I alle kulturer har overgangsritualer vært en viktig del av livet, og verdensreligionene har vært flinke til å inkludere slike ritualer som en del av det å være religiøs. Human-Etisk forbund har tatt savnet av ikke-religiøse seremonier på alvor, og  humanistisk navnefest skal visstnok være en flott markering av det nye liv. I juni blir det en times seremoni i Oslo Rådhus der formålet er "å feire at et barn er født og har fått sitt eget navn, en identitet og å ønske barnet velkommen til verden".


Vi har kjøpt lekker kjole til datteren, diskutert matservering og invitert nær familie til festen, alt som hører til en god seremoni. Mor prøvebaker kake i skrivende stund, et tiltak som gjør at far fint fyller dressen om noen uker.

Oppskrift fra passion4baking

Kjolen til Selma

En gammel ikke-religiøs far har noe til felles med den unge kristne moren fra "Unge mødre", vi vil begge feire et nytt liv og må prøve etter beste evne å gi våre barn en trygg og god oppvekst.

2 kommentarer:

  1. Det blir bra! Vi var med på seremonien i Oslo Rådhus med eldstemann, en høytidelig og flott opplevelse. Bygningen og opplegget rundt har mye å si. Vi hadde flotte seremonier med nr 2 og 3 også, mens med vesla i fjor ble jeg litt skuffa. Andre lokaler, og ikke akkurat supre innslag. Men, men.

    SvarSlett
  2. Jeg har trua på at dette blir flott, det er mange med deg som forteller om gode opplevelser i Oslo Rådhus.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...