søndag 22. mai 2011

Med et mysterium under huden

Gjesteblogger: Mammaen til Selma

"Herregud, tenk at hun har vært inne i magen min!", jeg kan høre meg selv si det. 


Siden denne tanken er like rar og uforståelig som den er normal og åpenbar, vil jeg gjerne skrive noen ord om den nå som jeg har fått æren av å være Steffens første gjesteblogger.

Fortsatt kan jeg kjenne Selmas spark inne i magen min, litt høyt oppe på høyre side, rett under ribbeina. Det var der hun lå og sparket om igjen og om igjen døgnet rundt den siste tiden av svangerskapet. Noen ganger rekker jeg å ta hånden opp til dette punktet og kjenne litt etter, før jeg konstaterer at det ikke lenger er noe som beveger seg under huden min.

Da hun bodde der inne, sammenkrøllet i fosterstilling, med hode, armer og ben, klarte jeg aldri helt å forstå at det var et lite menneske som var i ferd med å bli dannet inni meg. Selv med den intense sparkingen og bølgete bevegelsene, og etter flere runder med ultralyd syntes jeg fortsatt det var umulig å forestille seg at det skulle komme ut et sprell levende barn fra kroppen min. Kulen på magen og ultralydbildene i 3D fikk jeg aldri helt til å henge sammen.

Da jeg så Selma for første gang, i Steffens armer mens jeg selv fortsatt lå på operasjonsbordet, var jeg sikker på at hun var den mest perfekte babyen i verden. Leppene, nesetippen, ansiktet - alt var perfekt. Jeg var også sikker på at hun var vår, men hadde hun virkelig vært inni meg? Kunne noe så perfekt komme ut av meg? Nei, det var uforståelig.

Nå er Selma snart 12 uker, og jeg har på en måte forsonet meg med tanken på at jeg aldri kommer til å forstå dette fenomenet fullt ut. Men jeg klarer ikke slutte å hviske det til Selma som en hemmelighet, eller utbryte til Steffen med et snev av vantro i stemmen, ”har hun vært inni magen min?”. Ja, det må i så fall være verdens største mirakel.

7 kommentarer:

 1. Tenker ofte på det samme, AC :-) Det er et mirakel!

  SvarSlett
 2. Det er så godt sagt, tenker det samme selv :) Helene H

  SvarSlett
 3. Det er virkelig et mirakel. Verdens beste mirakel.

  SvarSlett
 4. Det er så sant som det er skrevet... Jeg tenker mer og mer på det når jeg ser hvor store ungene er blitt jeg da... Den store slampen min på 7... har liksom den lange gutten der vært inni magen min...? Nei, det kan da ikke være tilfelle.....Gleder meg til å se dere snart igjen!!! Klem Kristin

  SvarSlett
 5. Så artig at dere andre mødre føler det på samme måte:)

  SvarSlett
 6. Helt enig med deg! Savner følelsen av spark (når de ikke traff ribbeina vel å merke) og liv i magen..

  SvarSlett
 7. Marianne Skille3. juni 2011 kl. 12:29

  ..men jammen føles det rart å tenke på det når ungen er 12 år, 165cm og med full "pubert". Å si det, fremkaller himlende øyne og "OMG såååå pinlig mamma!".

  Så nyyyyyt det nå!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...