mandag 17. januar 2011

Ultralyd - Ikke bare et bra bandnavn

Vi har hatt tre ultralydundersøkelser, alle har vært milepæler i svangerskapet.

Uke 12, ultralyd hos doktor Trolle på Majorstuaklinikken:
Mor griner hele timen, far feller også noen tårer. Dette er første møte med et levende vesen i magen, og vi er ikke forberedt på hva som venter fra doktor Trolles magiske apparat.
Vi har frem til nå forsøkt å ikke ta av og forteller oss selv at det ikke er sikkert at alt vil gå bra, vi senker forventningene. AC har ikke klart å se for seg noe levende i magen og graviditeten har til nå bestått av avsmak for kjøtt, vonde lukter overalt og kvalme og tretthet. Lyden av hjertet til fosteret og synet av "sjøhesten" som beveger seg vipper oss helt av pinnen, alt er vel der inne.  Termin: 21. februar 2011, Selma er 5,5 cm og får arbeidstittelen lille RR. Doktor Trolle vil nå for oss forbindes med noe fantastisk, fine doktor Trolle. 

Uke 18, ultralyd på Ullevål
Min søster har ringt meg for å fortelle at det blir en gutt, det har hun nemlig drømt. Hun virker nesten like sikker som ACs mor som sier det blir ei jente (selv om hun strikker i kjønnsnøytrale farger). ACs mor har rett, og hun skal ha for at hun ikke har påpekt dette i tide og utide. Nuvel, jeg er fornøyd med at det blir ei jente.


Uke 26, ultralyd i 3D
2010 var året da alt skulle vises i 3D og igjen møter vi opp på Majorstuaklinikken, ikke langt unna der jeg forsøkte se Avatar i 3D sammen med AC (som alltid sovner AC under filmer, dette var ikke et unntak). En meget hyggelig mann bruker nesten en hel time med oss der vi får se hele ultralyden på storskjerm, og til slutt snur dattera vår seg i magen og poserer flott for "kamera".

5 kommentarer:

 1. Gleder meg til å følge med, Steffen! Lykke til i innspurten;-) Eller, på startstreken er det vel.

  SvarSlett
 2. Wow, bildene er ganske fantastiske. :)

  SvarSlett
 3. Takk for det Linn! Er spent på hvordan dette skal gå men føler meg forberedt. :)

  cschack - Helt enig, er glad for at vi valgte 3D.

  SvarSlett
 4. Trolle kan trylle!
  Bra bilder :-)

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...