tirsdag 25. januar 2011

Vår første bil

Enda en brikke har falt på plass, vi har kjøpt bil. En familiebil. Det er mye som er første gang for AC og meg, og bilkjøp er ikke et unntak. På ett år har vi solgt to leiligheter og kjøpt én, malt kjøkkenet vårt mintgrønt, kjøpt gammel vedovn og vært i Barcelona og blitt gravide, for å nevne noe.

Vi undersøkte et titalls biltester på verdensveven og kom frem til noen familiebiler som skal være gode. La oss på et budsjett på 80 - 120.000, og fant ut at eldre bil enn 2003 var utelukket. Den måtte  ikke ha kjørt mer enn 150.000 km, og kom frem til følgende alternativer:
- Toyota Avensis (litt dyr på grunn av sitt gode rykte som bruktbil)
- Ford Mondeo (lang bil som er noe upraktisk å parkere i gate på Grønland)
- Toyota Corolla (tar den med fordi den er fin å se på)
- Skoda Octavia (mye bil for penga, driftsikker)
- Volvo v40 (litt mindre enn de andre, men får fint plass til barnevogna)

*Fanfare*
Skoda Octavia!


Masse plass og fin pris for en bil fra 2004 som kun har kjørt 87.000 km. Det var et greit valg da vi fikk testet bilen og sett den på nært hold. Det skal sies at det vi begge led av søvnmangel da valget ble tatt, noe som fortsatt gjelder, men hva gjør vel det når vi har fått enda et gjøremål krysset av på lista. Kjøpe bil - Check!

3 kommentarer:

  1. Så bra, gratulerer! Testkjøring til Vetter snart da? ;)

    SvarSlett
  2. Grattis med ny bil!!! Nok som skal kjøpes inn med smått på vei:-) Godt at alt gikk bra med snuppa! Moro å følge med dere begge!!!! Klem Kristin

    SvarSlett
  3. Jeg er på plass nå, Olga :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...