mandag 17. januar 2011

Gravid?

På telefon fra Sverige en kveld i juni diskuteres festeblødning og ømme bryster, det googles. "Rosa utflod, sier du?, det kan være så mangt", beroliger en noe småstresset mann. Dette blir det første møte med forumene på utallige mamma- og gravidnettsteder, et nytt og fremmed univers.
Dagen etter, den 16. juni, prøver en forfjamset mann etter beste evne å beholde roen og får frem at han er der uansett hva som skjer, det settes pris på. Graviditeten er et faktum, det ble et blått kryss på testen.
 


Etter samtalen sitter mannen opprømt igjen og trekker dype åndedrag for å beholde roen. Han gjør det flere før han har gjort, prøver å samle så mye informasjon som mulig om den nye situasjonen. Det googles.
Folat kommer opp med en gang, "Uke 1 - Ta folat". Uke 1 er to uker FØR befruktning, han merker det er litt urettferdig å få beskjeden først nå. Visstnok skal folat motvirke ryggmargsbrokk og være bra for hjernen, det er enighet om at ryggmargsbrokk ikke høres særlig behagelig ut og at barnet må ha en fin hjerne.

Mor må: Ta folat
Mor må ikke: Nyte alkohol og sigaretter (Hun er flink fra første stund)
Far må: Holde nyheten hemmelig (Han er nesten flink)

20. juni venter han på sine kjære som kommer med toget, mor med ei lita ert i magen som senere får navnet Selma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...