onsdag 19. januar 2011

Barnebøker

Jeg leser for magen til AC. Det sies at et nyfødt barn kan gjenkjenne stemmer fra tiden i livmoren og at høytlesing under graviditeten hjelper foreldre å tidlig knytte bånd til sitt barn, men hva er passende lektyre?
Jeg blir nostalgisk og bestiller bøker jeg husker fra egen barndom. Det er mulig disse bøkene ikke egner seg for barn som enda ikke er født, men det var uansett moro med et gjensyn med de gamle favorittene.

I Morgentåkedalen:
Skrevet av Jan Deberitz og illustrert av Ronald Jakobsen. Boka ble utgitt av Fabritius forlag i 1981. Morkel Mosetuss, Lurven, Mosepjusk og Myrull på soppjakt høres ganske uskyldig ut, men Grumleren som jager dem er kanskje noe av det skumleste som finnes. Det spørs om jeg leser denne for vår datter før hun er myndig.


Det røde eplet:
Skrevet av Jan Lööf. På en finurlig måte modnes eplet til Mannen med den stripete dressen. Jeg vil ikke avsløre for mye av handlingen, men kan nevne at en tyv, en politimann og en kjøpmann er involvert i denne historien. Det bør pirre nysgjerrigheten til noen og enhver.
Dessverre fikk jeg ikke tak i utgaven som også hadde historien "Farfar er Sjørøver".Ruffen - Sjøormen som ikke kunne svømme:
Skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av Thore Hansen. Denne boka er helt fantastisk fra perm til perm. Moro for voksne og barn, og akkurat passe absurd. Håper jeg ikke avslører for mye ved å si at Ruffen får god hjelp av Tusen-og-Tredve og at en Amerikabåt i knipe får Ruffen til å stå frem som en helt.Kom gjerne med tips til andre barnebøker.

-Steffen

7 kommentarer:

 1. Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans

  SvarSlett
 2. Takk for den, Tonje. Fikk den til jul, blir helt sikkert en favoritt. Har hørt rykter om at det ble laget dukketeater av boka.

  SvarSlett
 3. Dette var en morsom blogg å lese. Flere kjente tanker og følelser. Det er en ganske kul prosess. Hørte dette i en annen formulering, inni en annen setning (tror jeg), i dramaserien "koselig med peis", som gikk i reprise i kveld. "Det beste med barn er at alt annet blir andreprioritet". Det var noe sånt. Det er kårni, men sant. Litt trist i "koselig med peis", men jeg smilte av det. skal følge bloggen videre. Lykke til med tiden framover!

  Mvh. Hans Petter (kollega av AC)

  SvarSlett
 4. Hei Hans Petter,
  Takk for hyggelig kommentar og at du bruker ordet "kårni", favorittordet fra ungdomstiden. Jeg har reflektert en del over livets nye fase og prioriteringer, tror nok det blir et eget innlegg om det etterhvert.

  Vennlig hilsen Steffen

  SvarSlett
 5. Hva med de ordentlige klassikerne -
  Blomsterfesten av Elsa Beskow (nydelige illustrasjoner),
  Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett, også Elsa Beskow. Fin-fine for ei lita jente :)

  SvarSlett
 6. Åh, tenk på alt det fine dere med tiden vil kunne introdusere henne til! For et privilegium å kunne gi noen leselyst... Hils AC (vi har jobbet sammen et par sommere), lykke til med tiden fremover!

  SvarSlett
 7. Det blå folket (om de bøkene fortsatt er å finne - også Tor Åge Bringsværd)
  Gubben og katten-bøkene
  Hattejakten
  Hvem kan trøste knøttet?

  Gratulerer! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...