tirsdag 14. juni 2011

En liten tåre

Vår datter var helt uforberedt på hva som skulle skje og ante fred og ingen fare. Hun hadde nettopp imponert helsesøster med store smil og ble betegnet som en robust jente, et velutviklet barn uten skavanker.

Selma satt rolig på fars fang da sprøytespissen stakk henne i låret. Det ble et par sekunders stillhet mens hennes underleppe dominerte et forskrekket ansikt som endret farge fra babyhvitt til rødt. En liten hes gråt, så et hyl som fikk mor og far til å føle seg som grusomme forædere som hadde tatt med sitt barn til ei ond trollkjerring. Ti sekunder senere, en ny vond sprøyte som fremprovoserte Selmas første tåre.

Jeg gråt bare såå mye.

Selma hadde ikke hatt så vondt siden hun fikk en presang overrakt i stor fart mot pannen av en ivrig liten gutt. 

Jeg tok meg selv i å synge "Hinkelpinkel-sangen" inn i Selmas øre for å trøste. Med gyngende gange, klump i halsen og faste klemmer klarte jeg etter et par minutter å dempe gråten til små hikst, heldigvis. En preget mor overtok trøstingen, og etter et deilig måltid smilte igjen verden til Selma. Hun smilte tilbake uvitende om at prosedyren skal gjentas om tre måneder og ni måneder.

Utover dagen har det vært litt småsutring med påfølgende intensivkosing, og nå har vi nettopp målt feberen til 39. Tid for febernedsettende.

Det positive: Vår datter er vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste, HiB og polio. 


Nye stats:
Vekt - 7,51 kilo
Lengde - 66 cm
Andre egenskaper - kan gråte med tårer slik at mor og far blir til gele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...