mandag 27. juni 2011

Gamlefars ferietanker

Jeg begynner å bli gammel. Tidligere har det vært noen sporadiske grå hår som gav en indikasjon på et aldrende ytre, men da min kjære satt frem twistposen da vi fikk kaffebesøk forsvant illusjonen om evig ungdom. Det er helt greit.

Det er ved "svigerfamiliens" hytte ved Sandefjord disse tankene streifer, et sted Selma kommer til å forbinde med sommerferie når hun blir eldre. Her møttes ACs foreldre på 60-tallet, og hytta bærer spor av flere generasjoners feriehygge. Tegninger min kjære tegnet som liten ruskefrøken henger på veggen, og hver lille krok har sin historie. "Her lærte jeg å svømme, og på brygga fisket jeg krabber dagen lang", det er med entusiasme hun gjennomgår terrenget ved stranden.

Mammaen til Selma tegnet så fint i august -85

Det er snart vår datters tur til å skape sine ferieminner, og jeg gleder meg til å være en pappa som lærer bort krabbefisking med blåskjell og som blåser på skrubbsår når det trengs. Sene kvelder på terrassen med reker og lyden av båtmotorer i bakgrunnen, det finnes også rom for foreldre å være kjærester i slike omgivelser.

Utsikten -  Mefjorden i tåke.

Jeg kan se for meg Selmas oppvekst her, og det er i et slikt perspektiv jeg også ser AC og meg bli eldre. Det føles greit.

2 kommentarer:

  1. Det kalles ikke gammel Steffen. Det kalles modenhet. Og det er en STOR forskjell!!!! Jeg synes det er godt å kjenne på de samme tankene, og føle at det også er helt greit! Ha en fin fin kveld! Klem Kristin

    SvarSlett
  2. Joda, det er lov å pynte på realitetene med litt omformuleringer :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...