I dag blir det hjemmelaget hamburger med soppstuing til, jeg begynner med soppstuingen siden den tar noen timer.
Dette trenger du:
3 dl fløte
7-8 sjampinjong (sikkert godt med annen sopp også, men vær forsiktig ved selvplukk)
Én liten løk
2 hvitløksbåter
Smør eller olje
Salt og pepper
Figurene til høyre representerer salt og pepper. Innlysende, ikke sant? |
- Soppen skjæres opp i biter og løken finhakkes. Stek det i smør eller olje og hell alt over i en liten kjele.
- Ha i fløten og varm opp til kokepunktet. Sett et lokk over og ha på lav varme. La det småputre i 2-3 timer slik at fløten reduseres.
Putreputre |
- Ta frem hvitløkspressa eller finhakk hvitløken, smak til med salt og pepper.
Oppi gryta, namnam. |
Ta-da, som fot i hose. |
Oppdatering: Et par kantareller og baconterninger setter ekstra god smak.
Hamburgeren ble forøvrig også godt mottatt, oppskriften kommer senere.
Gøy med mat! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar