torsdag 16. juni 2011

Soppstuing a la far

Torsdager er herved min kjøkkendag, en dag det ikke er lov med ferdigmat. Ambisjonene er som alltid store når det kommer til nye prosjekter, og prosjekt "Fars kjøkken" er intet unntak.

I dag blir det hjemmelaget hamburger med soppstuing til, jeg begynner med soppstuingen siden den tar noen timer.

Dette trenger du:

3 dl fløte
7-8 sjampinjong (sikkert godt med annen sopp også, men vær forsiktig ved selvplukk)
Én liten løk
2 hvitløksbåter
Smør eller olje
Salt og pepper

Figurene til høyre representerer salt og pepper. Innlysende, ikke sant?

- Soppen skjæres opp i biter og løken finhakkes. Stek det i smør eller olje og hell alt over i en liten kjele.
- Ha i fløten og varm opp til kokepunktet. Sett et lokk over og ha på lav varme. La det småputre i 2-3 timer slik at fløten reduseres. 

Putreputre

- Ta frem hvitløkspressa eller finhakk hvitløken, smak til med salt og pepper.

Oppi gryta, namnam.
Og om du har klart å ikke la det koke, kun småputre, skal stuingen se ut som på bildet under. Det gjorde den ihvertfall hos meg.

Ta-da, som fot i hose.

Oppdatering: Et par kantareller og baconterninger setter ekstra god smak.

Hamburgeren ble forøvrig også godt mottatt, oppskriften kommer senere.

Gøy med mat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...