onsdag 8. juni 2011

Liv laga

Jeg fikk en henvendelse om å bli med i Liv lagas mannspanel, en mulighet til å mene noe om ymse temaer som angår foreldre. Jeg liker jo å mene noe, en god idé. Et spørsmål lød slik - "Hva kan pappaer som engasjerer seg vente seg fra deg?"

Jeg endte opp med dette svaret: 

"Å være far er heldigvis ikke bare å barnesikre hjemmet, fikse bilsetet og skaffe salt til maten lenger. For min generasjon er en pappa en omsorgsperson for sitt barn, en som tar bleieskift om natten, trøster når tårene kommer og tørker gulp fra skjortekragen. Et barn er en felles oppgave der far kan delta på lik linje med mor, og det er en fantastisk oppgave. Jeg ønsker å formidle gleden av å være en deltagende pappa.

Som far er jeg opptatt av det samme som mor, fra oppfølging og informasjon om graviditet og fødsel, til det å skape gode oppvekstvilkår for våre barn.
"


 
Er egentlig pappa- og mammarollen så ulik?

4 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Tenk om alle menn kunne hatt så fine tanker om dette som deg Steffen. Du er en sjelden rase:-) Takk for at du deler de fine tankene med oss.Det er med på å gjøre min dag bedre! Klem Kristin

    SvarSlett
  3. Takker! Har nettopp hatt besøk av en like engasjert pappa. Jeg tror det er mange av oss, men kanskje bare jeg som brauter om det. :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...