søndag 8. mai 2011

På byen med Selma

"Vi tar en tur innom Dattera til Hagen på vei hjem, kun en halvtime i bakgården". Mor var enig i at det hørtes fristende ut etter å ha gått en lang tur fra Grønland til Aker Brygge for å overvære en usedvanlig hyggelig båtdåp. En varsellampe burde lyst opp da vi måtte ta store omveier på grunn av Sentrumsløpet, men i den lampa må pæra ha gått. Jeg hadde glemt Tom Waits!

Det var nesten helt fullt på "Dattera", og en smule høylytt. Klokka var bare 18 på en lørdag, det burde vært greit for vår lille familie å kapre et bord for å nyte våren i byens beste bakgård. Vi ville jo ikke være foreldrene som kun sitter inne foran tv og glor, byen tilhører vel fortsatt oss? Vi var de eneste med barnevogn. Det virket som ingen overhørte vår lille samtale, en kort debatt som endte i enighet med "vi bestiller noe å drikke, det vil føles som et nederlag å dra hjem allerede nå".

Hvert år arrangeres Tom Waits-løpet i Gamle Oslo, samtidig som sentrumsløpet. Mens en gjeng joggere overtar store deler av Oslo sentrum, sjangler byens antijoggere fra pub-til-pub på Grønland. Selv har jeg kun vært deltager på Tom Waits-løpet.

Et bord innerst i bakgården. En mor med alkoholfri øl, en far som våger seg på en 0,4 en varm vårdag, og en to måneder gammel datter som koser seg med det mor har å by på fra naturen side.


Etter et bleieskift i et tomt diskotek, en diskré ammerunde og en ustø kar som prøvde å sjekke opp en ammende mor, var det tid for å overlate hordene til dem selv. Dette var ikke dagen for å ta tilbake byen, den ble overlatt til litt for glade "Waits-løpere" med kraftige røster og en lang natt foran seg.

Bare vent, Oslo by! Vi kommer sterkere tilbake for å nyte hva du har og tilby, som foreldre må vi bare planlegge litt bedre. 

Dagens låt: Tom Waits - A little drop of poison

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...