onsdag 27. april 2011

Den gode samtalen

Min datter og jeg har en fin samtale gående. Diverse lederutviklingskurs, der jeg har vært deltager, har tatt opp "den gode samtalen" som tema, og jeg husker nok til å vite at en god samtale krever en tålmodig lytter. Når Selma prater må far forsøke å holde igjen svar til hun har sagt sitt. Det er lett å bli for ivrig og dermed prate i munnen på hverandre.

Siden Selma er åtte uker venter vi med de store diskusjonene, situasjonen i Midtøsten er sikkert ikke løst innen vi kan diskutere uten gurglelyder. Enn så lenge er det gjensidig forståelse for mangel på forståelse mellom far og datter. Iblant er ikke budskapet det viktigste, men måten man sier det på.

Babyverden skriver "Stemmen kan også brukes for å fange oppmerksomheten din. Hun vil prøve å kommunisere ved å lage lyder som aaeee; eeeåå", og jeg kan bekrefte at disse vokalene står på vår datters repertoar.


Men det er ikke bare Selmas foreldre som får gleden av hennes taleevner, frosken på lekematta er den beste til å lytte når Selma snakker. Han nikker høflig når hun gestikulerer og uttaler "åå" med perfekt diksjon.

Froskeperspektiv.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...