tirsdag 12. april 2011

Spede spira lyt få stå

Jeg spratt ut av senga for å sjekke om frøet hadde spiret, pappa hadde fortalt at det ikke ville ta lang tid før det kom noe opp av jorda. Voksne har en annen oppfatning av tid enn barn.
Jeg tror jeg kan ha vært fem år, og forventningen til hva jeg ville finne morgenen etter frøet ble plantet er et fint minne fra barndommen. Jeg kan ikke huske hva som ble plantet, men jeg kunne sitte lenge og stirre ned i potta med jord for å se om det skjedde noe.

Nå som jeg er pappa ønsker jeg at min datter skal få de samme gode opplevelsene som jeg hadde som liten, og selvfølgelig er det lov for en ivrig far å øve litt til datteren blir eldre. Jeg har idag plantet grønnsaker, og til sensommeren forventes en god avling fra balkongens matfat.

Hva er definisjonen på grønnsak? Agurk er visstnok grønnsak og frukt, tomat er bærfrukt og chili er bær.

Hvordan gjøre det ekstra spennende? Joda, ha en konkurranse om hvilken som spirer først. Jeg har valgt chilien, mor får tomaten og Selma agurken. Premien er å få gnage på første agurk ved innhøsting, men kun dersom man har tenner til det.

"Best games ever" - Juan Antonio Samaranch

Pottene står nå i baderomsvinduet og settes ikke ut på balkongen før slutten av mai. Det er lov for alle å velge seg en favoritt, men ikke spill om store summer dersom konkurransen blir en hit på jobben.

Ja, det er Einar Skjæraasens dikt "Du ska itte trø i graset. Spede spira lyt få stå".

4 kommentarer:

 1. Koselig, og viktig..... Hadde alltid kjøkkenhage da våre to var små. Vi var like forundret hvert eneste år, da det lille frøet vi sådde,ble til salat,sukkererter eller reddiker...

  SvarSlett
 2. Og jeg er den lille som E.D skriver om....haha! Veldig morsomt med kjøkkenhage. Jeg planter tomater og paprika for mine to små hver vår:-) Herlig Steffen! Klem Kristin

  SvarSlett
 3. Heisann,

  Familien er på plass, glimrende. Får oppdatere kjøkkenhagen etterhvert som det skjer noe. Hvordan fungerer paprikaplanter, blir det bra?

  SvarSlett
 4. Paprikaplanter fungerer utmerket. Vi fikk noen knallgode i fjor. Vi har hatt dem ute på verandaen når det har blitt litt varmere i været. Krever ikke annet enn litt vann i ny og ne, et smil og litt god sang. Så sår du de lekreste røde parika... eller grønne, orange, eller gule om du vil... Kommer helt an på frøet du planter:-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...