torsdag 21. april 2011

Gripende kosing

Ødipus var gatas skrekk. En korthåret og velfødd blandingskatt som brukte nettene til å denge andre hannkatter i nabolaget på Grorud. Han må også ha vært en storsjarmør siden det dukket opp mange små katter med påfallende likt utseende som Ødipus.

Dette barske villdyret tilhørte min familie da jeg vokste opp, og etter nattens utskeielser kom han hjem for å vise sin myke side. Når Ødipus ble koset med, lå han og suttet i nærmeste armkrok og "masserte" oss med potene, klørne halvveis ute. Dette gjør visstnok kattunger for å stimulere melkeproduksjonen hos moren, og Ødipus fortsatte med dette som aldrene katt.

Selma gjør som pus når hun koser seg, hun griper og småklyper med hendene. Det være seg i fars krage eller mors pupp, og jeg har troen på at dette i Selmas tilfelle også kan være en medfødt refleks for å stimulere til melkeproduksjon. Det skal sies at fars krage ikke produserer mye melk, men mor har stæsj foran med slike egenskaper.


Litt umotivert googling sender meg til en side om griperefleksen, men den refleksen minner mest om en hamsters desperate klamring til gummimatta på en platespiller som snurrer på 45 omdreininger per minutt (husets hamster på Grorud lekte tivoli iblant).


Griperefleksen er en hyggelig refleks når spedbarnet griper rundt fars finger, men det er ikke det fenomenet jeg googler etter. Om noen har kilder til "Ødipus-refleksen" setter jeg pris på en lenke. Anyone?

3 kommentarer:

 1. Har ingen kilder, men kjenner igjen den "krafsinga" både fra barn og katt, ja;)
  God påske!

  SvarSlett
 2. For en nydelig blogg og dumpe borti! :D
  Har desverre ingen link og komme med, bare erfaringer, og de er som dine; de bittesmå hendene vil gjerne klemme/dytte på og holde fast i "stasjonene" når foring pågår - og av og til ellers også :)
  Ønsker dere en fin påske!

  SvarSlett
 3. Hei,
  Takker og bukker, og god påske!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...