onsdag 6. april 2011

Kan jeg betale med en Selma?

Ofte når vi forteller at vår datter heter Selma er reaksjonen "Selma Lagerlöf?!". Siden undertegnede driver folkeopplysning fra sofakroken i ledige stunder, kan jeg fortelle at Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf var en svensk forfatterinne som fikk Nobelprisen i litteratur i 1909.

Selma Lagerlöf

Den avdøde forfatteren har vært hedret på 20-lappen hos våre naboer i gult og blått siden 1991, og på folkemunne betaler man med "Selman". Derfor overskriften "Kan jeg betale med en Selma?". Ingen gunn til bekymring, altså.

Fra våre svenske venner Kerstin og Patrik, selman til Selma. Vi fikk også en finfin kjole som har vært på tur i postvesenet en liten stund.

Vår Selma har fått et dobbeltnavn, oppkalt etter mormor, farmor, tante, niese og morfars søster. Vår datter står nå under det fjonge navnet "Selma Elisabeth" i folkeregisteret. Etter seks måneder får barn tildelt navn tilfeldig av den norske stat. Vi tok ikke sjansen på at staten ville valgt Selma Elisabeth for oss, og sendte derfor inn papirene i god tid før fristen.

2 kommentarer:

  1. Vakkert, vakkert navn har du fått tildelt Selma Elisabeth :) Nattakos fra Marit

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...