onsdag 30. mars 2011

Samsoving for syvsovere

Selma sover på far, ofte når jeg skriver blogginnlegg sene kvelder eller når hun har litt vondt i magen og trenger en trygg havn. Vår lille familie har valgt samsoving inntil videre, det trives datteren i huset best med. Vi har forsøkt å legge henne i sin egen seng om natten, men Selma er litt for sosial for slikt.

Når Selma har vondt i magen er far god å sove på. Far har Munkholm på nattbordet, ikke si det til noen.
Samsoving for fornøyde frøkner.


 "Er du ikke redd for å sovne på henne?", får jeg ofte høre når jeg nevner samsoving. Mor var litt bekymret for det rett etter fødselen, men på Ullvål ble vi fortalt at det ikke ville skje. Så lenge vi ikke er røykere eller ruspåvirket skulle samsoving være trygt. Far har avstått fra sigaretter og øl en god stund, jeg stumpet røyken i juli og gikk over til alkoholfri koseøl da det nærmet seg termin. 

Sakset fra brosjyren "Trygt sovemiljø for spedbarnet":


Jeg sover gjerne sammen med mamma og pappa dersom
♥ dere er ikke-røykere
♥ dere ikke er påvirket av alkohol, andre rusmidler
eller sløvende medikamenter
♥ sengen er bred og madrassen fast slik at jeg får god
plass, ikke kan trille ut eller falle ned i en sprekk
♥ jeg har egen liten og lett barnedyne


Utgitt i 2008 (revidert i 2010) av Landsforeningen uventet barnedød i samarbeid med Nasjonalt kompetansesenter for amming og Helsedirektoratet.

Gro Nylander, stjerna i filmen "Bryst er best", er også fan av samsoving.

Selma har fått sovepose av tante Linn, noe å vokse i.

Iblant sjekker vi om vår datter kan sove alene, for på et eller annet tidspunkt vil nok mor og far ha senga for seg selv. I skrivende stund ligger hun mett og alene i sin egen seng. En seng forhåndsoppvarmet med varmeflaske.


Babycallen vi fikk til jul av morfar testes for første gang. Selma ser ut som en Zombie når hun har øynene åpne. Skummelt, men betryggende å kunne se henne.

8 kommentarer:

 1. Så koselig dere har det!:) Vi samsover fremdeles, og lillesøster er snart seks mnd. Hun ligger alltid ytterst på min side, med egen dyne, og selvsagt sikret ytterkant. Vi liker ikke å ha henne mellom oss om natten. Først og fremst fordi far er redd for å legge seg over. Nå når hun stadig er mer og mer sulten - og bruker meg som "smokk", må jeg legge henne i egen seng for å få fred:) Fancy babycall!:) Ang. utstyrsfronten- eller "jaget", har vi klart oss uten baby-call, vippestol og baby-gym denne gangen. Mest fordi vi skulle på tur. Utviklingen går sin gang allikevel. Har fått låne en baby-call nå, slik at vi kan være på bassengkanten, eller på "grillfesten", men den blir lite brukt:)Fortsatt fin dag til deg og dine:)

  SvarSlett
 2. Det er koselig og trygt å sove sammen! Selvfølgelig vil de være tett inntil mammaen eller pappaen sin. Alle våre har hatt samme soveposisjon på pappaen sin - akkurat som på bildet ditt:)

  SvarSlett
 3. Vi sov også sammen med Ingrid i starten sist, blir nok mye av det denne gangen oså.. Trygt for både mor, far og barn det..

  Kjempekoselige bilder da..

  SvarSlett
 4. ...bare å regne med samsoving de neste 5-6 årene Steffen...Men koselig er det selvom far som oftest ligger på kanten!
  Eva

  SvarSlett
 5. Koselig med samsoving. Vi gjorde det frem til Emma var 3,5 mnd, da flyttet hun over i sprinkelsenga på rommet vårt og hun syntes det var helt ok. Men etter å fått melk tidlig på morran sover hun 1 time i mellom oss =) Koselig det

  SvarSlett
 6. Ingenting er så godt og trygt som å sove på de ein elskar mest! Begge våre har sove på pappas nakne brystkasse, og tett inntil mamma sin pupp; og da er vi ekstra superlykklege alle 4:)

  SvarSlett
 7. Hei,

  Hyggelige kommentarer fra mange samsovere, så bra. Det blir nok en kombinasjon av egen seng og samsoving for vår del.

  Vennlig hilsen Steffen

  SvarSlett
 8. Så koselig med en pappablogg! Og samsoving er supert. Tenkte jeg ville legge igjen en kommentar og backe opp om det. Vi har praktisert det med alle våre- minste på 8 mnd intet unntak. Er jo både praktisk, koselig og ikke minst en god investering i trygghet og nærhet. Her er sprinkelsenga helt inntil vår seng, så det blir en kombi nå som han er større mellom egen seng først og så i vår utpå kvelden/natta. Men, aldri stresset med at de bare skal sove i egen seng her i huset- tror det er en modningsgreie som går seg fint til. Hvertfall vår erfaring. Kos dere videre!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...