søndag 13. mars 2011

Bæring, bading, besøk & barselblues i B

Mor sover litt for lite når Selma er med i senga, støv i hjørnene og en flekkete duk er nok til å registrere et snev av barselblues. Det er enighet i hjemmet om at mor må sove litt ekstra alene, det er derfor far sitter på "gutterommet" og blogger med Selma i kveld istedetfor sengeblogging med mor.

Selv om mor mente duken kunne tålt en vask er jeg ganske sikker på at Ole Andreas, Olga og Nikolai ikke la merke til det, de var altfor opptatt av vårt vindunderlige lille vesen.

Olga og Ole Andreas kom på besøk med sønnen Nikolai på ni måneder, de fikk også prøveholde Selma litt.
Med seg hadde de et bæresjal, nettopp et slikt vi var på jakt etter. Olga demonstrerte og hjalp til med første påkledning, og vår datter så ut til å storkose seg hele veien. Sjalet gjør at hun kan ligge tett til kroppen i en god sammenkrøket stilling, en stilling hun for øvrig sovnet i. Fordelen med sjalet er også at vår datter ikke kan sparke i mors keisersnitt, et stort pluss. Et lite minus er at det fort ble litt varmt, men det kan være vi finner teknikker som løser problemet.

Uten at vitenskaplig metode kan påberopes, testet vi også bæreselen vi har liggende for å sammenligne. Joda, bena dingler litt mye i keisersnitthøyde. I tillegg klarte jeg ikke helt å slå meg til ro med nakkestøtten som eneste støtte for hodet til Selma, vi går for sjalet i noen måneder.

Testpanelet, også kalt mor og far.

Bading av Selma har vi utsatt litt, til nå har det kun vært vasking med klut. Idag var tiden inne for å dyppe den lille i kroppstemperert vann. Badetemperaturen ble målt med albue, håndledd og termometer, vi hadde studert en badevideo på youtube, og tenkte at dette skulle bli en hyggestund. Det er mulig vår datter ikke helt var klar over at det skulle være en hyggestund, hun bestemte seg for å vise mistillit til det våte element. Noe barnegråt senere var hun godt pakket inn i håndkle, men fortsatt ikke veldig blid for å ha blitt utsatt for bading.

Ingen badenymfe enda.

7 kommentarer:

 1. Et lite tips... Vår datter gråt og var ikke happy med å bade i albue-varmt vann.. Det er rett og slett litt for kaldt for henne.. Nevnte det for tanten hennes som har flere barn og hun bekreftet at hennes barn også ville ha det litt varmere..

  SvarSlett
 2. Stemmer i det tipset, det kan lønne seg med litt varmere vann, da blir plutselig badingen en kosestund! Det er min erfaring med mine små iallefall;) Ellers er det gjerne slik at de små trenger litt "tilvenningstid" på badingen, før de liker det. Lykke til!:) Kjempeflott blogg forresten!:)

  SvarSlett
 3. Takk for tips, skal teste å øke temperaturen litt. Hvor mange grader, holder det med en eller to?

  Vennlig hilsen Steffen

  SvarSlett
 4. En grad eller to er bra!!!:-) Elias skrek seg gjennom hele badestunden første gang han forsøkte vannet for 7 år siden. Og jeg som hadde sett for meg den idylliske badestunden liksom. Istedet ble det mors fortvilelse over hva hun hadde gjort galt... Er ikke alltid så mye som skal til før tårene kommer- med en million hormonoer som flakser rundt i kroppen. Men neste gang vi prøvde gikk det som en drøm. Prøv igjen, og så skal dere se at hun kommer til å elske det. Klem Kristin

  SvarSlett
 5. Elastisk sjal er fantastisk, og MYE bedre enn Baby Bjørnen dere også har, så jeg anbefaler dere om å bruke sjalet og ikke den:) Når man bærer med BabyBjørn, bærer ungen sin egen vekt med skrittet og rompa si, ikke behagelig. Dersom dere skal bruke bæreSELE, anbefaler jeg Manduca:) Mye bedre både for mor, far og barn:)

  SvarSlett
 6. Skriver under på det med badetempratur. Ask var heller ikke fornøyd med albuetemperert vann, men når det ble litt varmere gikk det uten gråt:-)
  Også et tips ang bæresjal: vi har et likt som dere, et elastisk et, men vi har også en ringslynge og den er mye enklere å ha for meg når jeg går hjemme alene og bare skal ha noe å ha Ask i en kort stund, for den slipper man å knytte. Er som en lomme man putter babyen oppi, og den er også praktisk å amme i. Sjekk videoer på youtube.
  Lykke til videre, klem fra Karoline (vi møttes på Ullevål)

  SvarSlett
 7. Hei Karoline,

  Takk for godt tips. Det er jeg som sliter med å få på bæresjalet nå, min kjære ser ut til å ha fått det til. Skal uansett nevne ringslynge for henne og sjekke youtube:)
  Fint å høre det går bra med dere også.
  Klem fra Steffen

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...