lørdag 19. februar 2011

Mammut- og Papputsalg

Tegning fra "Ruffen og Den flyvende hollender"
Det er mammut- og papputsalg i disse dager, og siden Grønland Basar ligger et steinkast unna tok jeg turen innom Tanum for å spørre etter "Trilleturer i Oslo" (en bok anbefalt av Linnosaurus). Boka fantes i ny utgave, men dessverre ikke på basaren. Damen bak disken kunne fortelle meg seks andre steder i Oslo som hadde den, flotte greier! Men mammutsalget byr på godbiter, og da må man jo forsyne seg:

Jeg har hatt en tendens til å foregripe begivenhetene når det kommer til barnebøker. Et eksempel er "Brødrene Løvehjerte", jeg kunne ventet noen år med å kjøpe den boka til Selma (vente til hun er født i det minste). Jeg gjør igjen samme tabbe under denne handleturen, men noe for de helt minste klarer jeg å få rasket med meg.

Bøkene "Til å ta og føle på" er best til, som indikert, å ta og føle på. Her er det lite å hente for deg som kan lese denne bloggen. Med litterære høydepunkt som "Klapp grisungens myke, rosa tryne." vet man hvor lista legges.

"Hvor er Hemulen" sto på ACs ønskeliste. Jeg har ikke hatt noe forhold til Mummitrollet tidligere, men går til verks med åpent sinn. Etter å ha lest gjennom føler jeg meg snytt. Jeg vet fortsatt ikke hva en Hemul er. Boka ender med at Mummitrollet og Sniff går tomhendte hjem etter en lang leteaksjon, og plutselig er en av figurene rundt middagsbordet Hemulen. Jeg tror denne boka krever forhåndskunnskaper om Mummiverden, provoserende!

Rosinen i pølsa, "Den store Ruffen-boken". Jeg kjenner ilinger i kroppen når jeg fort blar gjennom og drar kjensel på bilder fra min egen barndom. Det var med skrekkblandet fryd jeg leste Ruffen, og historien om den Flyvende hollender er den som gjorde sterkest inntrykk. Thore Hansen tegner fantastisk, men for en liten gutt er bildene litt skremmende til tider.


Mer om barnebøker her.

3 kommentarer:

 1. Den store Ruffen-boka har vært en favoritt her i huset også. Både for Elias på 7, som fortsatt synes den er morsom, og for Lilly på 2, som digger den! Og så spør hun: Hva er det for noe da- til alle tegningene og alle detaljene. Det er jammen ikke rart det tar tid å komme gjennom et kapittel..haha!!! Regner med det nærmer seg snart nå!!! Sender dere alle gode klemmer!! Kristin

  SvarSlett
 2. Ruffen var min store favoritt som liten :) Nå er det ikke lenge igjen, nei.

  SvarSlett
 3. Heisan! Takk for hyggelig kommentar inne hos meg! Straks pappa - dette blir stas! Og mye nytt - say no more, regner med du skjønner etterhvert...
  Heng deg ikke opp i terminen (lett å si...), babyen kommer i løpet av ei uke eller to.
  Masse lykke til! Kjøp blomster eller noe sånt til kona di!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...