mandag 7. februar 2011

Jakten på den perfekte barselkafé

Idag startet jakten på bydel Gamle Oslos beste barselkafé.

Dagens reiserute: Leiligheten vår i Urtegata til Schweigaards gate
Reisens destinasjon: "Kafé Tanta til Beate" 
Reisens hovedmål: Gulrotkake (til mor) og kaffe (til far)


Sist vi vandret gatelangs for sportens skyld passerte vi "Kafé Tanta til Beate" i Schweigaards gate, noe som førte til at jeg gikk og nynnet hele veien hjem. Den gravide tar sjansen på at nynningen var et engangstilfelle. I dag skal kaféen testes ut.

Når vi kommer frem, etter et kvarter på glattisen, åpner vi dørene og stiger inn. Lukta som slår imot oss kommer helt uventet, "Tanta til Beate" lukter gatekjøkken av den orientalske sorten. Til og med far kan lukte at dette ikke er stedet vi er på jakt etter. Vi føler oss lurt av at det står kafé på skiltet utenfor og snur i døra. 

Rett nedenfor går vi inn på "Vårt daglige brød" og kjenner straks at det lukter riktig, dette er en kafé. El Gravidos får sin gulrotkake med påfølgende "Å herregud, så god!" et par ganger, og far får sin kaffe. Det smaker fortreffelig. Men, det skulle jaktes på en passende barselkafé. Til dette formålet stryker "Vårt daglige brød" med glans. Det finnes ikke kundetoalett. For en høygravid dame er dette krise, og jeg tror ikke det er særlig gunstig med medbragt unge heller. Heldigvis er det ikke lang vei hjem og fruen stålsetter seg.


Det var bomtur i jakten på barselkafé idag, men jeg har fortsatt trua på å finne et bra sted til far og barn innen permisjonen i mai. Tips mottas med glede og begeistring.

2 kommentarer:

 1. Jeg vil anbefale boka "Trilleturer i Oslo", den er 3-4 år gammel nå, men har kart over noen bydeler og det står hvilke cafeer som er godt egna (eller uegna) for småbarn. Uansett er det fine løyper til gode trilleturer i Oslo.

  Ellers: Bugges på Grünerløkka har både stellebord, sofaer som er gode å amme i og barnestoler, pluss at barnevogna kan stå utenfor. Minus: har hørt om barnevogner som har blitt stjært der, husk sykkellås!

  Carinas på Tøyen har stellebord og plass til mange vogner inne og ute, god kaffi, men ikke no god mat/kaker.

  Men Gamlebyen..? Jeg er egentlig ekspert på Oslos cafeer og småbarn, men morgenkaffien har ikke slått inn riktig enda. Heldigvis kommer våren og sommeren for dere, så bleieskift i parker blir en mulighet! Eller bare skifte i vogna. Perfekt. For mulighet til bleieskift er det største hinderet mange steder, og det kan bli den verste krisen.

  SvarSlett
 2. Takk for tips Linnosaurus, har du boka? Tenker på å finne et sted som er litt barskt, lage barselstreff for herrer. Tror barnevognsmafian på Grunerløkka skal få gå i fred. Hva mener gubben?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...