onsdag 9. februar 2011

Vi har gått i gratisfella

Fred, frihet og alt gratis? Noen ganger lurer jeg på om vi er så oppegående som vi skal ha det til.

Vi har hentet vår tredje "startpakke" for nybakte foreldre, de to første fra apotek1 og idag hentet vi én fra Lindex. I tillegg har visst Rimi en startpakke som AC har hentelapp på. Bleiebøtter deles ut gratis over en lav sko i babybutikker. Vi har hentet vårt eksemplar, og funnet ut at posene som passer selvfølgelig er urimelig dyre.

De perfekte kundene er vordende foreldre, helt blanke går vi inn i et marked der vi er lojale mot produkter vi har blitt introdusert for. Bleier til under ti kroner pr pakke gjorde at vi kjøpte med så mye vi kunne bære av bleiepakker før jul, matkjedene kranglet om oss som kunder.

Bleietårnet
En av startpakkene våre.

Vi blir bombardert med gratistilbud, noe som har mørnet vår kritiske sans. "Gratis fotografering for gravide", hvorfor ikke? Vi skulle til og med få med et lite innrammet bilde på kjøpet. "De vil sikkert ha oss tilbake igjen for familiebilder når barnet blir født, derfor gratis" og "Vi kan jo kjøpe et par ekstra bilder, sikkert hyggelig til senere", var vår holdning til fotoseansen.

Dagens erfaringer:

1) Bygdøy Allé er ikke som Grønland.
2) Fin opplevelse å fotograferes med sin struttende kvinne.
3) Det er noe som heter visningstime der man sammen med fotograf skal gå igjennom bildene.
4) Det føles rart å kun velge gratisbildet.
5) Prisen for ett innrammet bilde er fra 2500 til 10.000 (uten digitale rettigheter).
6) Bondefanget er et altfor lite brukt ord når fotofirmaet googles.
Visningstimen er på lørdag og vi har kommet frem til følgende alternativer:

Alternativ 1 - Gi beskjed med en gang at vi ikke ønsker visningstimen eller bilder.
Alternativ 2 - Bestille et av de minst dyre alternativene og godta at BI-folket vant denne runden, kanskje til og med banne litt.
Alternativ 3 - Ta imot det lille gratisbildet fotofirmaet velger ut til oss og føle oss gniene og kjipe.

Jeg tenker nok det blir det andre alternativet.

3 kommentarer:

 1. vi fikk samme "gratis-timen" etter dattera mi ble født.. den "gratis-fotograferingen" (i stavanger) kostet oss 4000,-

  Neste gang bare nekter jeg..

  SvarSlett
 2. Det er vel rundt den summen vi også ender opp på, neste gang sjekker vi prisen først. Hyggelig du tok turen innom bloggen :)

  SvarSlett
 3. Vi gjorde akkurat det samme, tok imot en sånn gratis-seanse.. Og fikk en sånn demo-bok, og beholdt bare gratis-bildet, viss jeg husker riktig.. Det var enkelt og greit for mye penger der og da å punge ut med flere tusen. Vi følte oss fattige der vi ikke ville ha med oss bilder for 10-talls tusen kroner...

  - Men vi tyr til søstra mi som er hobbyfotograf på si. Der betaler man heller gladelig noen hundrelapper for blinkskuddene. Og man kan stå for fremkalling og den slags selv, eller i alle fall dekke utgiftene, uten å tømme sparekontoer..

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...