mandag 26. september 2011

Presisering

En kjernesunn kjernefamilie? Kanskje ikke.

Det kan være mitt innlegg om hjemmelaget barnemat til Foreldremanualen ga et noe skjevt bilde av våre matvaner.



En presisering er på sin plass; Ikke alt vi spiser er hjemmelaget og med ferske råvarer. Vi bor tross alt på Grønland, med ferdigmat på hvert gatehjørne. Deilig shish kebab i nanbrød til 25 kroner. Ferdig middag i plastbeholdere og aluminiumsfolie, rett i magen på en, to, tre.

Lam et-eller-annet, sterk som rakkern.

En rull på tur ble raskt en tradisjon!

Det er Selma som spiser sunt, foreldrene glimter bare til iblant.

11 kommentarer:

  1. Ja, det er sant. Vi vil helst spise økologisk og hjemmelaget, men ender ofte opp med kebab fra andre siden av gata. Steffen, har du fortalt leserne dine at du har lagt på deg en hel Selma etter at vi flyttet til Grønland?

    SvarSlett
  2. Nei, det har jeg ikke fortalt. Det forblir vår lille hemmelighet :)

    SvarSlett
  3. He he.. Kjenner meg godt igjen i den der altså...

    SvarSlett
  4. Pappabloggen din er så fin, heia! Jeg møtte deg på sykehuset med rier, så nok litt sliten ut og skulle ha barn nummer tre ;) Dere var på en etter-sjekk og jeg fikk se fine lille Selma. Husker dere godt :)

    SvarSlett
  5. Heisann!

    Husker deg også. Konstant kvalm gjennom tre svangerskap, ikke lett å glemme :)
    Takk for gode ord!

    SvarSlett
  6. Hvor har mor funnet oppskriften til kylling- og grønnsaksmos? Finner ikke på bare barnemat. Kanskje jeg må kjøpe lettlaget barnemat - boka?

    SvarSlett
  7. Den er i Lettlaget Barnemat, ja,
    Her er den:
    1 søtpotet
    1 gulrot
    50 g brokkoli
    1 ss smør eller olje
    Litt persille eller basilikum ( kan sløyfes)

    Skjær alt i biter og kok i vann til alt er mørt. La kylling og grønnsaker renne av og ta vare på kokevann. Mos og spe opp med kokevann til passe konsistens. Tilsett smør eller olje til slutt.

    Fin bok, anbefaler. :)

    SvarSlett
  8. Jeg glemte å skrive 1 kyllingfilet! Den skal altså skjæres opp i biter og kokes sammen med grønnsakene, sånn ,det var hele oppskriften :)

    SvarSlett
  9. Takk! Den skal jeg prøve. Tror det er på tide å oppgradere fra gulerot og søtpotet til kylling:-)

    SvarSlett
  10. gulrot skulle det stå, viktig med rett staving, jeg som er stavenerd:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...