mandag 19. september 2011

Gjenbruk

Den lille loftsboden i bygården på Grønland er iferd med å fylles opp av klær og utstyr vår seks måneder gamle datter har vokst fra. Til og med en søppelsekk med bleiepakker i ymse størrelser har funnet veien til boden. Det er noe magisk ved loftet, som om eskene og sekkene der er et løfte om en liten bror eller søster en gang i fremtiden. De fantastiske første seks månedene med vår datter forseglet med brun teip.


Ut med størrelse 68 og inn med 74. Det kan da ikke være lenge siden vi la bort størrelse 62? Vi rakk å bruke noe av klærne før det havnet på loftet, og av en eller annen grunn fikk vi aldri brukt den babyrosa kjolen med blonder. Underlig. Bort med det gamle, frem med tannbørste, sportsvogn, drikkekopp og strømpebukser med sklisikre knær og tær, her blir det liv.

Men hva gjøres med  klær og leker som vi ikke kommer til å bruke igjen? Fattighuset i Oslo har tatt imot noen poser med klær vi ikke har bruk for.

Det er fullt på lageret i disse dager, men på Facebook-siden kan man få informasjon om lagerbeholdningen.

I tillegg står 1.700 UFF-containere plassert rundt i hele Norge. Her kan man levere inn klær og sko som er rent, og din støtte går til utviklingsprosjekter som utdanning, landsbyutvikling, jordbruk og helse.

Finn din nærmeste UFF-boks - ring 918 11 089.

Fretex tar også imot brukte klær. Frelsesarmeen står bak, og overskuddet går til deres sosiale prosjekter. Som god ikke-troende har jeg litt problemer med organisasjonens holdninger til homofile og foretrekker derfor det sekulære alternativet, meg om det.


Loppemarked og arv er selvfølgelig også gode alternativer, og som en bonus er gjenbruk miljøvennlig. Kjenner du flere gode saker som bør nevnes i denne sammenhengen?

2 kommentarer:

  1. Ja, det er utruleg kor fort dei veks desse små! Tryggve (no 14 md.) hoppa frå storleik til storleik i rekordtempo dei første månadene. No har han brukt storleik 86 i ganske så lang tid, og det har vore ganske dig å sleppa kjøpa nye klede annakvar veke.

    Flott at du reklamerer for gjenbruk! Medan Fretex har teke vekk mange av stasjonane sine, har UFF heldigvis sett opp mange nye. Og bra er det!

    SvarSlett
  2. Dere har vel babyrosa kjoler med blonder i samtlige størrelser? Eller så har vi sikkert noen liggende i str 74. Og 80. Pent brukt. Eller har de kanskje allerede havnet i Fretex`klør. (Måtte bruke apostrof der, ble litt usikker på bokstaven x og genitiv - må googles)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...