onsdag 7. september 2011

Prosjekt SoveSelma

Det er tid for forandring. Selma nekter å sovne om det ikke er ved puppen til a´ mor, og altfor lenge har vi vært litt "snille" og hentet frem melkestasjonen for husfredens skyld. Det er på tide å kutte innsovningspuppen, spesielt siden vår datter våkner og gråter i halvsøvne fem til ti ganger før vi endelig får lagt oss.

Høneblund på dagtid har også blitt vrient, men å sove på pappa går greit etter en del vugging og synging.

På seksmånederskontrollen i dag fikk vi bekreftet at vår datter er stor, frisk og fin, og siden hun er i godt humør om dagen er det ikke noe som feiler henne utover lakenskrekk og ettergivende foreldre. Helsesøster mente derfor at det vil være både lurt og riktig å kutte innsovingpupp og nattamming nå.

Problemet er at den desperate kveldsgråten har fått overtaket, og nå er det ikke lenger mulig å bysse i søvn uten hysterisk gråt og veiving med armer. Vi starter i morgen med prosjekt SoveSelma, sammen skal vi finne søvnen.

Selma har fortsatt faste leggerutiner som inkluderer grøt, drømmehagen, pupp, bad, pysj og tannpuss. Smokk vil hun ikke lenger ha, og hun finner heller ikke trøst i tommelen når gråten tar overhånd.

Mor dunster av morsmjølk, og jeg tipper lurepupp kun vil provosere ei trøtt lita jente. Avvenningen blir fars jobb. En gråtekur (Ferber-metoden) høres for brutalt ut, så i en uke skal jeg teste "håndklepølse med skinnfell" kombinert med "hysj-metoden". Mer om dette i morgen.

6 kommentarer:

 1. Ingrid hadde også en periode da hun ikke ville sovne. Da var hun rundt året. Så jeg måtte også ta ibruk denne Ferber metoden. Etter ca ti dager og mange tårer, både fra Ingrid og mammaen, så gikk det endelig greit med sovingen, etter den dagen har det gått som en lek.

  SvarSlett
 2. Dette kjenner jeg meg igjen i, men dere har holdt ut mye lenger enn meg ;) Begynte å føle meg smågal av manglende søvn rundt 3 mnd, så da begynte søket etter tips! Nikolai var ikke klar for å sove hele natten før rundt 6 mnd, og på veien lærte vi en hel del.
  Beste tipset mitt er nå "No cry Sleep Solution", basert på innsamling av gode tips som fungerer for familier og barn verden over.

  Her er et par linker der dere kan lese mer:
  http://sovlillebaby.com/no-cry.htm
  http://www.hjemmemamma.com/bokanmeldelse-the-no-cry-sleep-solution-av-elizabeth-pantley
  http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php

  Jeg har boken (på utlån akkurat nå, men tror ikke den leses nå), så si ifra om dere vil lese den.

  Lykke til :)

  SvarSlett
 3. En ting til: Endringen skjedde når vi var oppe i 4 måltider om dagen - grøt morgen, midt på dagen og kveld, samt litt middag/grønnsaker. Han spiste så mye først når jeg aktivt sluttet med nattamming, ved bruk av smokk - dvs amme et minutt maks - bytte til smokk ved første anledning. Men da var Nikolai glad i smokken...

  SvarSlett
 4. Takk for tips og råd, Olga! Er igang med et program som vi skal teste en uke, men låner gjerne boka om dette ikke fungerer. Vi konsentrerer oss om innsovningen nå så ser vi an om nattamming blir et problem.

  SvarSlett
 5. Heisann. Koselig blogg!
  Lillesøster her i huset ble 6 mnd den 5. september:)så jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver.

  Jeg har ingen gode tips når det gjelder soving, vi gikk selv i puppefella med vår førstefødte. Derfor var vi mer bevisst denne gangen. Det tok en kveld med skriking (og vondt i morshjertet) så var det gjort. Nå legger hun seg, og sovner stort sett med en gang. Men det er klart det ikke er gøy når hun raser og ikke roer seg. Stakkar lita! Håper det ordner seg!
  Sang og vugging bruker å hjelpe...

  Jeg leste i et tidl. innlegg om vann... Jeg har gitt vann på med skje, slik at hun venner seg til det i små doser. Gjerne mens jeg gir grøt eller middag. Funker greit her:)

  Jeg kommer garantert til å titte innom bloggen din igjen!
  Ha en fortreffelig helg med jentene dine!
  klem

  SvarSlett
 6. Så herlig skrevet om et velkjent problem!;)
  Lykke til med å finne søvnen, ikke enkelt når hun ikke vil ta smokk.. Da vil de jo gjerne bruke puppen istedet.. Men dette finner dere vel ut av!;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...