lørdag 10. september 2011

Skribent for Foreldremanualen

Ni timer som lydmann blant lokalpolitikere på vervetokt, trubadurer med dansebandrytmer på minidisk (hvem bruker minidisk i 2011?), psykisk utviklingshemma på jakt etter taletid i hvilkensomhelst mikrofon, min mor som pirker meg i ryggen med en krykke, og rett hjem til datter med innsovningsvansker. Slik var min dag i dag, full av fart og spenning.

Men det er flere timer igjen av dagen som må fylles med noe artig, derfor har jeg blitt fast skribent for Foreldremanualen. Siden jeg har funnet ut at skriving er gøy, gleder jeg meg som min gravide frøken gledet seg til gulrotkake. Som første pappaskribent skal jeg levere fra meg noen tanker i ny og ne, stas.


Jeg tror egentlig ikke at stjernene beveger seg for meg personlig, men iblant kan man jo lure. Første mail fra Foreldremanualen lød som følger: "Er det noen av dere som kunne tenke dere å anmelde denne boken?"


Selvfølgelig vil jeg det! Det er min datters søvn som opptar meg mest om dagen, herreminhatt som jeg trenger den boka. Den skulle helst ha kommet i går, men jeg får prøve å vente til postmannen leverer. Inntil videre fortsetter soveprosjektet vi har startet på, synes det var merkbart bedre i dag.

Jeg blir glad for tips til hva jeg kan skrive om til Foreldremanualen. Har du noen?

11 kommentarer:

 1. Yeah! Heia Steffen! Kult med en pappablogger! Og kult med en som skriver bra! Ja, hadde jeg enda hatt noen tips - sleit etterhvert sjøl med å finne på noe, og fant ut at jeg måtte dra inn årene. I sin egen blogg kan man fjase som man vil - hos Foreldremanualen burde jeg komme med noe klokere. Tenkte jeg. Men skriv om søvn, du! Turer. Vogner. Whatever. Jeg skal lese. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Takker og bukker, Pia! Dette var gode skussmål. Husk at du har fire barn, jeg har bare ett og har tid til fjas OG kloke ord :) Jeg lusker forresten innom bloggen din fortsatt, fjas er stas!

  SvarSlett
 3. Jeg vil lese om tiden før man får et lite nurk, og hvordan man forandrer seg som person så fort det lille nurket er ute. Ting som ikke var vesentlig før- ble med ett det viktigste i verden. Det er jo en uutømmelig kilde å skrive om når man har smått:-) Og etterhvert stort... Ha en fin fin helg. Klem Kristin

  SvarSlett
 4. Så flott! :D Bilstol, rutiner, tannpuss, lakenskrekk, amming, gulp og alt det andre som vi leser her, og som vi som regel bare får fra en mors synsvinkel. Gleder meg til å lese, hva det enn blir :)

  SvarSlett
 5. Må i forbifarten også nevne boken til "Sove Karin"- av Karin Napahaug. Utrolig nyttige tips og løsning på diverse problemstillinger hos barn opptil skolealder+
  Var utrolig nyttig når vi slet i mange timer med vår eldste datter. Men lykke til :)

  SvarSlett
 6. Hurra, så bra med ein pappakribent på Foreldremanualen! Og ein lesverdig blogg har du også, ser det ut som.

  Vi har også Sova utan gråt-boka. Fine tips der! Soving er ikkje lett, men om det kan vera ei trøyst: Etter at poden vår byrja å gå og bruka kroppen sin mykje meir enn før (han er høgt og lågt ...), har han også sove merkbart betre på kvelden og natta. Jo meir fysisk aktiv han har vore på dagtid, jo betre søv han:-)

  Og når vi er inne på bøker, så hadde det vore interessant å høyra kva du meiner om denne boka: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2917223 ( ... ei bok som bidrog til at vi ville venta med barnehagestart for veslingen vår.)

  SvarSlett
 7. Kristin:
  Jeg tror det er slikt jeg skriver best om, mest sannsynlig fordi overgangen var så voldsom og kontrastene så store. Takk!

  Ingrid:
  Hysj-metoden er SoveKarins greie, men har kun lest om den på nettet. Det er mulig jeg tar feil, men var ikke Naphaug og Nylander i en opphetet diskusjon om nattamming en gang i tiden? Takk for flott kommentar også, det setter jeg veldig pris på.

  Ragnhild:
  Hei!
  Tidspunktet for barnehagestart er noe vi diskuterer mye i heimen, og nå når vi snart må søke plass blir det nok en grundig gjennomgang av mulighetene vi har. Vi har valgt 56 uker foreldreperm og jeg tar ut fire uker ulønnet perm i tillegg for å drøye det. I tillegg jobber vi til forskjellige tider, så det kan fort bli korte barnehagedager. Sosial trening med andre barn veies mot et trygt hjemmemiljø. Jeg lover å skrive mer om det når det nærmer seg, kanskje også lese boka :)

  Vennlig hilsen Steffen

  SvarSlett
 8. Sv: Hehe, ja hybelkaniner har vi alle!;) En kattepus er ikke så dumt nei. Bare de er glade i mennesker og barn. Det er viktig å se etter at de er slik som kommer til deg, og vil i fanget og kose. Det ser man allerede når man henter de rundt 12 ukers alder!:) Hund kunne jeg tenkt meg også, men det litt mer arbeidssomt. Det blir mer som en unge til.

  Artig med en pappablogg, og ikke minst som skriver så bra som du gjør!:) Blir gøy å lese dine innlegg til foreldremanualen!:)
  Kanskje du kan skrive om hvordan en pappa opplever svangerskap/fødsel/barseltid. Hvordan er det å skal bli forelder uten å ha den tilknyttingen som å bære det inni seg, føde og ha den puppen som barnet er så avhengig av (mange flaske også, men ikke til dere).

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye. Blir spennende.

  SvarSlett
 10. Så hyggelig, veldig fint å få et pappa-perspektiv, sunt for begge parter :)
  Boka du er bedt om å lese er den jeg anbefalte, flott at den er oversatt til norsk! Vil du begynne å lese på engelsk så er den altså tilgjengelig :) Kan kanskje gi et perspektiv til på anmeldelsen å lese den på sitt originale språk?

  SvarSlett
 11. Trine:
  Jeg skriver kanskje litt lite om forskjellene på mor og far, men det er vel fordi jeg ikke synes det er så stor forskjell. Tilknytning handler om engasjement, eksponering og ansvar, ikke pupp eller fødsel. Jeg har deltatt, gledet meg og kost meg like mye som mor. Hun har noen egenskaper jeg ikke har og jeg har noen hun ikke har, uten at det er noen konkurranse. :) Hmmm, kanskje dette er noe jeg burde skrevet om...

  Hild Frøya:
  Takker og bukker! :)

  Olga:
  Takk for tilbudet! Om ikke leggingen går som en lek innen onsdag og jeg ikke har fått boka i posten, låner jeg den gjerne. Vi gir metoden vi prøver nå én uke. Jeg tar kontakt :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...