søndag 21. august 2011

Uorganisert babysvømming

Babysvømming, det er visst kurs i slikt. Vi skulle ha meldt oss på, men så ble det plutselig litt vrient å binde seg til faste tider.  Uorganisert idrett i barnebassenget på Tøyenbadet ble løsningen. Selma var så ivrig etter å komme seg av gårde at hun sto opp tre timer før bassenget åpnet, akkuratt passe tid til at hun rakk en liten lur før vi dro.

Ullgenser fra mormor og mors hjemmesnekra sko.

"Hellandussen, hvor gammel er hun da?", spør en eldre dame på Tøyenbadet. Vi hadde endelig kommet oss opp trappen for å finne barnebassenget, Selma iført en flott blå badebleie. "Hun er fem og en halv måned, dette blir hennes første svømmetur", svarte jeg idet jeg stolt viste frem en litt forvirret datter.

Mye skrål ved bassengene, gitt.

Barnebassenget på Tøyenbadet holder 32 grader, perfekt for en liten barnekropp og en litt pysete badepappa. Selma stirret ned i vannet de første minuttene hun ble dyppet i bassenget, omverdenen kunne seile sin egen sjø. Barn hvinet rundt ørene hennes, ingen reaksjon. Når hun endelig tittet opp til å se to forventningsfulle foreldre, lyste ansiktet opp. Bading var plutselig moro. Hun sparket med ben og slo i vannet med armene, helt uten å ha lært det på svømmekurs. Tøyenbadet på lørdager kan fort bli en tradisjon.

Skeptisk frøken de første minuttene.
Hva er nå dette?

På vei hjem sjekket vi et annet basseng, men valgte å ikke bade. Botanisk hage er froskens lekegrind.

Selma og pappa studerer vannliljer på veien hjem.

2 kommentarer:

  1. Ååå.. Babysvømming ja. Mulig vi tar en og annen uorganisert tur til Drammensbadet etterhvert også.

    SvarSlett
  2. Vi har en plan om å ha det som familieutflukt hver lørdag vi er i Oslo, men time vil sjåv :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...