søndag 28. august 2011

Be Safe

"Hold dere fast! Nå smeller det!". En av bestemødrene forklarer hvordan det var på familieutflukt med bilen da hun var liten. Datidens barnesikring var et rop fra førersete om at de kom til å kræsje, noe de gjorde ca en gang i året. I tillegg kunne bestemor fortelle at hun og tvillingbroren lå bak i en stasjonsvogn sammen med verktøyet til far da de var små nurk.

Jeg spør min far hvordan jeg selv ble sikret i bil da jeg var liten. Selvfølgelig husket han ikke det, men noen av barna hans har visstnok sittet i et barnesete en gang i tiden. Min far er ikke så opptatt av detaljer.  

Min far tror han kjørte en Amazon.

Vi har brukt et bilsete fra Emmaljunga som passer til vogna vår, et bilsete Selma har vokst ifra. Det skal visst fungere opptil 13 kilo, men vår datter la bilsetet for hat da hun ikke likte å ligge lenger. Å ligge spent fast når man egentlig vil opp og titte seg rundt, det kan gjøre noen og enhver gretten og utålmodig.


Fungerte fint i ca tre måneder.

BeSafe iZi Combi X3 Isofix høres ut som en coctail av medisiner, men det er det klingende navnet vårt nye bilsete bærer. En våt drøm for hms-ansvarlig. Tre tusen fem hundre spenn hos den lokale forhandleren. Setet skal være supert opp til 18 kilo, og fungerer fremover- og bakovervendt.

BeSafe og så videre.

Det var overraskende greit å montere setet bakovervendt, og datteren ser ut til å sitte veldig stødig i det. Hun kommer høyt opp og får tittet ut av vinduet, noe som er alfa og omega for en nysgjerrig liten frøken. Hun titter ut, leker og sover fint der hun sitter, og kun noen runder med kjedsomhetsgråt fikses med ammepauser, allsang og en mor som sitter i baksetet og lager grimaser.

Hei, hvor det går. Ikke lett å holde kameraet stødig.

3 kommentarer:

  1. Det er gode seter. Vi har to slike her i gården, og begge våres smiler fra øre til øre over alt de ser når vi er ute på kjøretur.

    SvarSlett
  2. Meget populært sete det der har jeg skjønt. Selv har vi Rømer, som går i arv fra storesøster. Skal gå til innkjøp av VOLVO stoler til begge to, når den nye bilen er oppe og går. Men siden vi nå kjører 97 modell, så passer ikke de stolene i den bilen. Derfor velger vi å bruke det vå har frem til bilen er på veien i november en gang.

    SvarSlett
  3. Veldig fornøyd så langt :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...