mandag 31. oktober 2011

Sove uten gråtLes hele innlegget hos Foreldremanualen.

8 kommentarer:

 1. Fint innlegg og helt enig i at bøker som henvender seg til mor er litt anmassende.

  Jeg har ikke lest denne, men vet at hun promoterer en slags ferber/sears-hybrid hvor barnet tas opp hvis det gråter. Jeg har trent Bolle til å sovne i sin egen seng ved en gradvis tilvenning fra bæring, stillesitting, sovning ved siden av meg i min seng til sovning i sin seng mens jeg ligger ved siden av. I en periode sovnet hun hvis jeg bare stod ved siden av, men det ble litt stress siden jeg blir trøtt av sengeamming og mørkt rom.. Øhm.

  Så nå blir det ganske mange middagslurer for mamma! Men ja, har hørt at hun har ganske bra empirisk grunnlag for sakene sine.

  SvarSlett
 2. Takk!

  Mamma har sikkert fortjent noen middagslurer :) Har nettop fått Selma til å sove, og det er fortsatt fem minutter med sutring og vugging før hun innfinner seg med at senga er ok.

  Men vi hadde det slik tidligere: http://pappablogg.blogspot.com/2011/07/i-nattens-mulm-og-mrke.html

  SvarSlett
 3. Fint å lesa om andre som også har lese denne boka! Vi har altså også boka (men på engelsk, eg trudde ikkje ho fanst på norsk), og det eg særleg likte med boka, var at eg kjende meg att i mange situasjonar, men også: at eg forstod det var mange som hadde det myyykje striare en oss. Det er fint med gjenkjenning, og det er fint å sjå ting i perspektiv. Vi hadde også prøvd ut diverse leggjerutinar som stod i boka, så då kjende vi oss ikkje så på bærtur då vi byrja lesa;-)

  Forfattaren vektlegg at ein må ta tida til hjelp og ikkje stressa, og det trur eg er nyttig å tenkja på når ting ikkje går som planlagt. Og det går seg til! Så boka fekk oss til å slappa litt meir av, rett og slett, men samtidig: til å sjå an ungen vår og finna ut kven han er, kva han vil, kva som funkar for han. Det som funkar for Selma, funkar kanskje ikkje for Tryggve, og omvendt:-)

  Selma finn nok roa om dagen også etter kvart, og då har de høgst truleg gløymt korleis det var då ho ikkje sov:-)

  SvarSlett
 4. Uff ja, illskriking i søvne forekommer her og, det tar gjerne til ca. 9 før hun sovner skikkelig sånn "for kvelden". Og da er det jo nesten dream feed time! Men vi har til vi flytter soverom vegg i vegg m/stua, så det er kort vei til plugging med smokk. Gruer meg litt til det blir opp en trapp..

  SvarSlett
 5. Har dere fått sovinga til å fungere? Og hvis dere har det - hvilken metode benyttet dere? Hysj-metoden eller denne?

  Vår datter på seks måneder har ikke fått til å sove lengre strekk en maks to timer per natt, etter at hun fikk vaksine for to uker siden! Og når hun sover så vrir hun og kaster på seg, og er veldig urolig

  SvarSlett
 6. Hei!

  Vi har slitt med legging de siste dagene, men vår datter har sovet greit frem til litt over fem. Vi godtar da en runde pupp slik at hun sover til rundt sju.

  Søvnassosiasjon er nøkkelen, og hysj-metoden funker for å roe ned en gråtende baby. Lykke til!

  SvarSlett
 7. Hei Steffen, takk for god anmeldelse av boken. Sitter å vurderer den i dette øyeblikk, siden vi har et søvnonster på ni mnd om natten, men en engel på dagen. Testet hysjmetoden (muligens halvhjertet for et par mnd siden) men da var umulig å overdøve lyden hun lagte, så følte det ble litt fånyttes. Etter å ha brukt metoden en stund, synes du enda det fungerer? Er boken enda aktuell?

  SvarSlett
 8. Hei!

  Vi bruker noen av tipsene i "Sove uten gråt", men fulgte ikke oppskriften fullt ut. Hysj-metoden har gått over til å bli "stryke på magen og trollmors vuggevise"-metoden, og jeg føler det fungerer. Vi har tilbakefall, spesielt etter reiser, men føler vi igjen begynner å få kontroll :)

  Boken er grei, en fin samling av tips. Det hele dreier seg om å skape søvnassosiasjoner. Hysj-metoden kan også brukes når man bærer barnet for å roe det ned, for så å prøve å legge ned igjen (dette gjorde vi da Selma skrek høyt i begynnelsen, det bedret seg). Vi tar henne fortsatt opp om gråten blir for sår, men legger rett ned igjen når hun roer seg.

  Noen tips:
  -Bamse eller sutteklut med lukt av foreldre
  -Rutiner!!!
  -Være søvnig men ikke overtrøtt ved leggetid
  -Trøst når det trengs, men forsøk igjen med en gang barnet har roet seg.
  -Ikke la barnet sovne i puppen
  -Bruk hysj-metoden og ord som "sove nå" når du trøster.

  Det finnes søvnlogger som kan lastes ned fra nettet om dere vil gå grundig til verks.

  Lykke til!

  Vennlig hilsen Steffen

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...