fredag 10. februar 2012

Pappa

Ei lita jente på 11 måneder hadde klamret seg fast til buksebeinet mitt hele dagen. De ekstra pappakiloene gjorde at buksa holdt seg oppe, og datteren ble hengende og klage til jeg løftet henne opp for n-te gang. Feberen  hennes var endelig borte, men de ferske røde utslettene tydet på at den fjerde barnesykdommen hadde vært skyld i de siste dagers formsvikt. Den fjerde barnesykdommen, en sykdom som kun fortjener å være et nummer i rekken.

Alt var feil i dag. Verken hjemmesnekret yoghurt med eple og havre, most avokado og banan, eller ferdig fruktmos var godt nok. Lese bok eller se Brannmann Sam var heller ingen innertier, og de gamle klovneriene som tidligere hadde vært så stas hadde nå en begrenset underholdningsverdi. Datteren var motvillig, og pappaen begynte å bli motløs.


Det nærmet seg leggetid da jeg hørte en spinkel stemme si "Pappa"! Det var tydelig, med nesten perfekt diksjon. Selma gjentok det. Uttalen var ikke som tidligere da vår datter sa "mamamamama" og "babababa" som en mantra, det var nå retningsstyrt og kontrollert. Alle dagens krevende stunder var glemt og bekymringsrynken slapp taket. Det var jeg som var "pappa". En litt rørt og stolt pappa.

8 kommentarer:

 1. Herlige ord fra en vakker barnemunn*

  SvarSlett
 2. Åh, jeg ble rørt selv, jeg. Gratulerer med nytt ord!

  SvarSlett
 3. Det er så herlig når de kommer med ord så klart! Vår lille er også 11 mnd. I morges lå ho i armkroken min og styrte med noe greier, spella litt på slurva, surra litt rundt. Og så plutselig sa ho helt ut av det blå, akkurat som du beskriver - helt klart og tydelig - "pappa". Og så fortsatte ho med sitt. Virka som ho måtte teste ordet litt i oppvåkningsfasen. Smelt.

  SvarSlett
 4. Fantastisk, og alle barn skulle hatt en pappa som deg:)

  SvarSlett
 5. Åh... det er jo så stort når de sier det ordet for aller første gang. Hjertet smelter jo til en liten pøl lissom... Det er det mest fantastiske ordet som finnes når det kommer ut av munnen til det vakreste du har! Ha en fin fin helg!!! Klem Kristin

  SvarSlett
 6. Herlig!! Har en jente jeg og på 11 måneder, som sier paaaa-pa. Veldig usikker på om hun skjønner hvem pappa er. Sjekk bloggen vår, der finner dere en video der vi øver (;

  SvarSlett
 7. Åhhhhh.... det var vel dagens ( med stor D ) melodi ... "pappa"

  Ha en fin helg !

  SvarSlett
 8. Herlig!:) Kjekt å lese litt på bloggen din, du skriver veldig godt!

  B I R T E

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...