lørdag 4. februar 2012

En "utenfor kroppen"-frokost

Fars hjemmebakte brød, nyåpnet boks med leverpostei og rester av tacosalat, datteren i huset burde fattet interesse for et slikt herremåltid.

Det er iskald morgen i bydel Gamle Oslos mest fasjonable strøk, rett ved halalslakteren. Far i huset er hjemme i permisjon, men femten kalde grader byr på innedag og klaustrofobisk stemning. Datteren i huset begynner å bli utålmodig. De samme gamle lekene og bøkene, og jaggu serveres de samme gamle brødskivene. Til slutt satte Selma ned foten. Etter mye lek med brødterningene, en del klaging og et par av fars avledningsmanøvre, var det overhengende fare for at hele frokosten ville havne utenfor kroppen denne morgenen.

Etter uendelige tolkninger av en utstrakt arm akkopagnert av lyden "dæææ", gikk det opp for meg at det selvfølgelig var min brødskive som var interessant. Selma, som aldri har vært kresen på mat, ville fra nå av ikke ha servert brødskiver terningform. Nå skulle det være blingser rett i lanken, slik som pappa.

Med ett var alt i skjønneste orden. Ei fornøyd lita jente strålte da hun satte sine åtte tenner i frokosten til pappa, en pappa som godt kunne spise brødskive i terningform.

Litt søl må man regne med.

Noen som har tips til å gjøre frokosten mer spennende?

7 kommentarer:

 1. Jepp, slik er det! Mykje meir spanande å halde og gnage;) Har ein toåring som har gjort det lenge... Skiver er favoritten, men også youghurt funkar til frukost av og til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mor i heimen har blandet yoghurt med havregryn og banan, yoghurt er et fint tips.

   Slett
 2. Å spise selv er vel det mest spennende jeg kan komme på til så små barn. Hvis du har god tålmodighet kan jo grøt være en interessant utfordring! Havregrøt er veldig klissete, men en veldig sunn og god frokost. Rasende enkelt å lage, men litt tidkrevende og vaske opp...
  Nyt pappapermen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I morgen skal hun få spise med skje selv. Har kjøpt havregryn, så det blir havregrøt med raspet eple til frokost.

   Slett
 3. Sylteagurk er en favoritt innimellom. Og cherrytomater :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selma rynket litt på nesen av pickles, men det glei ned. Sylteagurk skal testes :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...