torsdag 1. desember 2011

Knall & fall

"Kooose pappa", sa jeg med en lettere tilgjort stemme. Selma stirret intenst mens hun lot ordene synke inn et par sekunder. Det lille hodet med antydning til sveis tok fart og dundret entusiastisk inn i nesebeinet mitt. Kos avlevert!

Vi er inne i en tid der Selma ville kledd hjelm og en heldrakt av bobleplast. Den ustø tiden der hun strekker seg etter mammaen og pappaen når hun egentlig burde beholdt grepet om bordkanten. I dag lærte vår datter at å hoppe i sengen mens hun holder seg fast i rekkverket er gøy en liten stund. Hun lærte også at rekkverket rundt sengen ikke er av den myke sorten.

Med foreldre i konstant alarmberedskap reiser Selma seg opp overalt, verden er mer spennende på to bein. Det er så mye mer som kan utforskes, og ingen knapp, skuff eller krok er for kjedelig. Alt må oppleves, smakes på og pirkes i.

Litt mer reverb og mellomtone, takk!

Sånn ser lekekassa ut fra denne vinkelen, greit å vite.

Feil bruk av lær-og-gå-vogn! Et dristig stunt som fikk mor til å holde pusten noen centimeter utenfor bildekanten. Dette bildet er ikke oppstilt.

Vår datter slår seg, trøstes og tar nye skritt videre hver dag, men vi er nok litt ekstra påpasselige siden Selma er vår førstefødte. På barselbesøk hos min fetter lå nummer tre i rekken med lebestift på i sofaen mens fireåringen hoppet enerigsk ved hans side og ropte "Jeg pyntet han i bilen!". Jeg tror "nummer tre" blir nødt til å tåle en støyt.

10 kommentarer:

 1. Kjenner meg veldig igjen. Vår snuppe driver og går til angrep på alle skap og skuffer og er i konstant fare for å klemme fingrene når ho dundrer de igjen med full guffe. En annen kjenning er å holde fast i noe som ligger oppå bordet (rot) som følger med ho når ho suser mot bakken i stedet for å ta tak i bordkanten.

  SvarSlett
 2. Ha ha, nå har dere noen måneder med blåmerker foran dere. Lykke til:)

  SvarSlett
 3. Artig lesning :-) Har en datter som er halvannen måned yngre, så da ser jeg hva vi har i vente ;-)

  SvarSlett
 4. Haha! Så herlig og morsomt skrevet! Kjenner til den perioden der, man er så stolt over alle fremskritt, men livredd for at det skal skje noe. God jul Steffen!

  SvarSlett
 5. Herlig bilde det siste. Ei tøff lita jente dere har :)

  SvarSlett
 6. Selma åpnet dagen med å lande på hodet over lekehuset sitt, et fall som krevde litt ekstra trøst. Håper hun blir litt mindre tøff snart ;)

  SvarSlett
 7. Utrulig herlig det siste bilete. Måtte smile da. Og ikkje minst av historia frå besøket med fetteren. Eg er utdanna barnevernspedagog og har jobba mykje med små barn, så slike historier treffer hjertet. God helg!

  SvarSlett
 8. Tips: Vennene mine har lagt en ginorm utgave av Tolkien i vogna, da er det ikke plass til dattera!

  Ser anløp til dette her og. Hvem visste at man kunne slå hodet av å rulle av en 7 cm høy madrass.. God helg!

  SvarSlett
 9. Hehe.. Kjenner meg så igjen.. Ingrid er jo over den tiden nå. men Cornelis skal jo igjennom knall og fall perioden han også...

  SvarSlett
 10. Takk for tips og hyggelige tilbakemeldinger, god helg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...