torsdag 28. juli 2011

Troen på morgendagen, en optimistliste.

Hva slags verden er det vår datter skal vokse opp i? Slike tanker dukker opp når jeg ser vårt lille forsvarsløse vesen. Gode opplevelser, trygge omgivelser og et godt samfunn er forutsetninger for et godt barneliv, en formidabel oppgave for en pappa. Det er godt vi er mange som vil det samme. 

lørdag 23. juli 2011

Kondolerer Norge

En ufattelig tragedie vokser i omfang i morgentimene, mine tanker går til pårørende. En person har satt seg selv og sine idéer over andres rett til å leve. Da bildene fra regjeringskvartalet rullet over skjermen var min tanke å komme meg hjem til vårt kjære Oslo for å vise at terror ikke kan knekke vårt demokrati. Frykt og terror skulle ikke vinne.

På Utøya får ondskap et ansikt. Engasjert ungdom blir ofre, det hele er uvirkelig og vanskelig å fatte. I en tid der jeg har tenkt mye på hvor fantastisk livet er, på menneskeverd og menneskets godhet, rystes vi av det mørkeste mørke.

I all jævelskapen opplever vi også godhet, samhold og omtanke. Vårt lille demokrati ser ut til å stå fjellstøtt i en slik krise, det gjør meg stolt.


Kondolerer Norge

lørdag 16. juli 2011

Ny lyd

Klokka fem i natt ble jeg vekket av min datters nye hobby, lage prompelyder med munnen. Strålende fornøyd leker hun med denne lyden.

tirsdag 12. juli 2011

Test av redningsvest

Lillebror har seilbåt, en 33 fot stor en med plass til besøk. Jeg var invitert med på en liten seiltur i Oslofjorden, og med mors rygg ute av drift var det duket for en far-datter-ekskursjon. En bekymringsrynke i mors panne markerte en viss motvilje, men et løfte om å ha på redningsvest nesten helt fra trikkeholdeplassen ved båthavnen vippet argumentene i min favør.

mandag 11. juli 2011

Barnevakten

"Dere må bare si ifra om dere trenger barnevakt" har vært en mantra fra hele min enorme familie siden fødselen. Det tok over fire måneder før vi skulle benytte oss av tilbudet. Planen var kaker og cava med venner, men siden mors rygg låste seg justerte vi ambisjonene til fine timer på balkongen med god mat og drikke.

onsdag 6. juli 2011

30 år og like blid

Min vakre kjæreste og Selmas fantastiske mor fyller 30 i dag. Hver bursdag siden hun var lite knøtt har startet med "bursdag på senga", noe som betyr kaker, presanger og bursdagssang før hun har gnidd seg i øynene. Tradisjonen skal videreføres til neste generasjon.


Vi er i Sandefjord. Bursdagsbarnet har fått sin egen kurv jordbær og er på vei til stranden for å ta seg et bad. Gratulerer med dagen, Ruskefrøken!

tirsdag 5. juli 2011

Ulv, ulv

Doktor Pettersen konstaterte at vår datter var en frisk og fin jente. Vår hypotese var øreverk da vi for første gang tok med Selma til doktoren, men Pettersen kunne avkrefte dette. Vi følte oss litt som hysteriske småbarnsforeldre etter konsultasjonen, men siden det var første gang på legevakten ristet vi av oss følelsen.

mandag 4. juli 2011

I nattens mulm og mørke

"Sover hun om natten?" spurte min søster. Jeg bekreftet at Selma nå stort sett kunne sove gjennom, men iblant våknet hun én gang for et ekstra måltid. For søsteren min som ikke har sovet en hel natt på to år virket dette som paradis.

Jeg skulle nok ha banket i bordet, slengt salt over skulderen og hatt på meg lykketrusa da uttalelsen ble sagt, for den siste uka har det vært lite søvn.

fredag 1. juli 2011

Den første grøten

Vårt lille, vakre vesen har blitt fire måneder og har testet grøt for første gang. Kun en halv teskje for å vende seg til smaken, det fullammes i heimen fortsatt.


Grøt i Snusmumrikken.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...